Betalingsmogelijkheid e-visum en e-toeristenkaart verruimd

Het ministerie van Buitenlandse Zaken. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) maakt bekend dat per ingaande 20 november van dit jaar de betalingsmogelijkheid voor een e-visum en e-toeristenkaart is verruimd met de online betaalmogelijkheid iDEAL. Als gevolg hiervan worden de aanvragers van het e-visum en de e-toeristenkaart in de gelegenheid gesteld gebruik te maken van deze betaalmogelijkheid, naast de reeds aanwezige opties.

Voorts wordt bekendgemaakt dat ter verbetering van de gebruikerservaring, aanpassingen zijn doorgevoerd bij de aanvraagprocedure van elk visumtype, door het inkorten van het visum- en toeristenkaartformulier alsook de gevraagde documenten. Deze aanpassingen zijn rond 20 november van dit jaar doorgevoerd.

Het ministerie stelt dat de verkoop van toeristenkaarten op de Johan Adolf Pengel-luchthaven, te Saint Laurent du Maroni en te Canawaima, na 31 december van dit jaar zal worden stopgezet.

Vanaf 1 januari zullen het visum en de toeristenkaart alleen via de officiële website van de e-visa en -toeristenkaarten aangevraagd kunnen worden.

Buza benadrukt dat er slechts een officiële website bestaat. De officiële website is te onderscheiden aan het logo van VFS Global aan de linkerkant en aan de rechterkant de vlag en het wapen van de Republiek Suriname.

VANDAAG