Amzad Abdoel: “25 mei 2020 krijgen ze een Bigi Boi bek klap”

Abdoel: “NDP gaat niet voor 26, maar voor 34 zetels om de Grondwet te kunnen wijzigenDe NDP gaat niet voor 26, maar voor 34 zetels om de Grondwet te kunnen wijzigen”. Foto: Suriname Herald

De politieke tegenstanders van de Nationale Democratische Partij (NDP) krijgen bij de komende verkiezingen een “Bigi Boi bek klap.” Dit zei NDP-fractieleider Amzad Abdoel gisteravond bij de opening van een NDP-informatiecentrum te Geyersvlijt. De fractieleider liet weten, dat zijn partij gereed is voor de strijd en dat politieke tegenstanders de NDP hebben uitgedaagd. Tijdens deze meeting heeft de paarse partij weer laten zien, dat zij de enige echte nationale en soso lobi-partij is.

“Ze hebben ons als partij uitgedaagd, maar de NDP zal deze uitdaging zonder vrees aangaan,” beweert Abdoel. De NDP gaat niet voor 26, maar voor 34 zetels om de Grondwet te kunnen wijzigen. Verder zei de politicus dat het jaar 2015 zeer uitdagend was voor de zittende regering. Volgens hem is de negatieve economische groei omgezet in een positieve groei. Dit toont de daadkracht, waarover de partij beschikt, zegt Abdoel.

Tijdens de vergadering heeft de NDP-topper ook aangegeven, dat de hoge inflatiecijfers zijn teruggebracht. Verder somde hij enkele successen van de regering op zoals koopkrachtversterking, de verhoging van de internationale reserves en afname van de werkloosheid.

Het rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maakt ook melding van deze successen, stelt Abdoel. Over de bezorgdheid van de leningen die de regering sluit, zegt de fractieleider dat politiek andersdenkenden eerlijk voor de dag moeten komen. De vraag is waarvoor de regering leningen sluit. Voor de aanpak van de infrastructuur is SRD 2 miljard geïnvesteerd, terwijl meer dan SRD 800 miljoen is gestopt in ICT en het Nationaal Breedbandproject.

Ook in gezondheidszorg, watervoorziening, elektriciteitsvoorziening, onderwijs, sport en jeugd heeft de regering miljoenen gepompt. De regering zal op eigen kracht deze leningen terugbetalen en ook de ontwikkeling voortzetten, verzekert Abdoel.

VANDAAG