“Regering stopt zwart geld in deviezenverkeer”

Centrale Bank van Suriname
Print Friendly, PDF & Email

De politieke partij STREi! is van mening dat de regering-Bouterse zwart geld heeft aangewend om de valutakoers kunstmatig omlaag te brengen. Dit doet zij in combinatie met het sluiten van illegale cambio’s. Dat zegt Peter Wolff, financieel-economisch adviseur van STREi!, in gesprek met Suriname Herald. Wolff geeft aan dat er veel zwart geld wordt gestopt in ons deviezenverkeer.

Hij zegt dat STREi! er nooit vertrouwen in heeft gehad dat de bemoeienis van de regering met de Centrale Bank van Suriname, tot een positief resultaat zou leiden. Volgens de partij moet de Centrale Bank een onafhankelijk instituut blijven, met geringe bemoeienis van de politiek.

Peter Wolff

Hij geeft verder aan dat de partij geen vertrouwen heeft in de mensen die de regering-Bouterse wil aanstellen als governor van de Central Bank. STREi! gelooft niet dat ex-governor Robert van Trikt alles in zijn eentje heeft zitten bekokstoven. Volgens de partij heeft hij met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën afgestemd om bepaalde zaken te kunnen doordrukken.

De partij gelooft ook niet, dat er niemand is die governor van de Centrale Bank wil worden. “Er zijn genoeg deskundigen die deze job aan kunnen”, zegt Wolff. STREi! is van mening dat de president bang is dat een nieuwe betrouwbare governor zaken zal ontdekken. Als er nu een geloofwaardige en eerlijke persoon op die functie wordt gezet, zal er veel aan het licht komen. De president heeft een loyalist nodig zodat bepaalde zaken tot de verkiezingen bedekt kunnen blijven.

Sjovellie Amoksi

VANDAAG