Bestuurslid PWO: “Zunder is een hypocriet in de vakbeweging”

Donovan Grep
Print Friendly, PDF & Email

Donovan Grep, bestuurslid van de Progressieve Werknemersorganisatie (PWO) onder leiding van Armand Zunder, beschrijft Zunder als een hypocriet in de Surinaamse vakbeweging die zijn eigen belangen wil behartigen. Zunder is door president Desi Bouterse gevraagd om de functie van governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) voor zes maanden in te vullen.

In gesprek met Suriname Herald zegt Grep dat Zunder zeker geen optie is voor de functie van governor bij de moederbank. “Hoe gaat hij de CBvS runnen, als hij binnen de PWO vier jaar lang geen financiële verslagen heeft kunnen overleggen”, vraagt het bestuurslid zich af. Ook heeft Zunder vier jaar lang geen congres gehouden en is het status van het terrein van de vakbond niet bekend. Volgens de statuten van de PWO moet er elk jaar op 8 februari een congresvergadering worden gehouden.

Hij benadrukt dat Zunder zichzelf ook gezichtsverlies heeft bezorgd bij de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) door plotseling wel onder de huidige regering te willen functioneren als governor. Grep vertelt dat Ravaksur in 2015 geweigerd heeft om een kandidaat-minister voor te dragen voor het Ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu, gelet op het slechte beleid dat werd gevoerd. Hij vraagt zich nu af hoe het komt dat Zunder, ook deel van Ravaksur, plotseling 180 graden is gedraaid.

Grep merkt op dat het dezelfde Zunder is geweest die tijdens vergaderingen de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, heeft omschreven als te zijn een boef en incompetent en heeft gesteld dat de staat failliet is. “Wat ga je dan daar zoeken?”, aldus Grep.

Hij legt uit dat Zunder in de afgelopen periode niet zomaar is gestopt met het innemen van standpunten over actuele ontwikkelingen. Volgens Grep heeft Zunder kenbaar gemaakt dat hij af en toe opdrachten uitvoert voor Hoefdraad. Indien Zunder toch tot governor wordt benoemd, zal het volgens Grep van kwaad tot erger worden in het land. “Wij moeten niet vergeten dat Zunder een vluchteling van de jaren 80 is”, aldus het bestuurslid. Intussen heeft Ravaksur bekendgemaakt niet achter Zunder te staan als governor.

VANDAAG