PWO-voorzitter Zunder: “Ik vind Berenstein laf”

Armand Zunder
Print Friendly, PDF & Email

De voorzitter van de Progressieve Werknemers Organisatie (PWO), Armand Zunder, vindt de voorzitter van de vakcentrale C-47, Robby Berenstein, laf. Dit zegt hij in gesprek met Suriname Herald. “Ik vind hem laf, omdat toen ik hem benaderde hij in eerste instantie een ander standpunt had ingenomen en later op zijn besluit terugkwam.”

Het bestuur van de PWO hield gisteravond een bestuursvergadering waar er breedvoerig is ingegaan op de rol van Berenstein en hoe het proces is verlopen met betrekking tot het niet benoemen van Zunder tot governor. “Wij zullen niet praten over de vakcentrale C-47, maar over de persoon Berenstein. Hij is laf en heeft geen ballen. Je neemt een standpunt in en verandert daarna van mening. Dit geeft aan wie je bent”, zegt de PWO-voorman.

President Desi Bouterse had mij benaderd om te dienen in landsbelang en Berenstein zet het personeel van de Centrale Bank van Suriname aan om tegen mij te protesteren en dat is onrust zaaien. “In de kranten las ik een aantal punten waaraan een governor moet voldoen en ik vind dat ik gekwalificeerd ben voor de functie van een bankpresident. Ik ben gevraagd vanwege mijn staat van dienst”, merkt de vakbondsman op.

In de bestuursvergadering zal een besluit genomen worden over hoe verder met de persoon Berenstein. Ook tegen het bestuurslid Donovan Grep zullen er maatregelen getroffen worden, deelt Zunder mee. “Grep heeft geen enkele bond binnen de PWO. Wij hadden hem de gelegenheid gegeven om in het bestuur te participeren, maar we wisten niet dat we het paard van Troje hadden binnengehaald”, haalt Zunder aan.

Grep, die de eendaagse protestmanifestatie heeft ondersteund, ging kort in op de benoeming van governor. PWO-voorzitter Zunder is voorgedragen voor de functie van governor en hij wilde die functie ook aanvaarden wat geen goede zaak zou zijn voor de vakbeweging. Grep: “A probleem disi yu no man los op ini siksi mun, yu no man los en op ini wan yari, yu no man los en op ini tu yari, yu no man los en op ini drie yari. Het is een proces, dat ingezet zal moeten worden. Daarom mi e aksi ala den yongu wan, fu kraka den srefi fu sorgu dati te den o go kisi den politiek leider dat den stem bewust.”

Volgens hem moet het duidelijk zijn, dat er vakbondsleiders zijn ‘san’ e meen en nanga den wrokoman. Maar yu abi vakbondsleiders san e seri wrokoman. “We hebben geen boodschap voor ze. Ik zeg blijf gewoon in de vakbeweging.” Tegen de regering zei hij: “Als je denkt dat je mensen gaat omkopen om governor te worden, vergeet het, want er zijn nog integere vakbondsleiders.”

Simone Awanna

VANDAAG