Raadsman: “Van Trikt ontkent alle beschuldigingen”

Robert van Trikt
Print Friendly, PDF & Email

Robert van Trikt, gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), ontkent alle beschuldigingen. Dit zegt zijn raadsman John Kraag, die samen met Irvin Kanhai van Trikt bijstaat. Kraag bevestigt dat de beperking om zijn cliënt te mogen zien is opgeheven.

Hij zegt dat woensdag het gerechtelijk vooronderzoek in deze zaak wordt afgerond. Over de aanpak van de zaak wilde Kraag nog niets kwijt. Eerder heeft Kanhai in de media aangegeven dat zijn cliënt niet alleen heeft gehandeld, maar in opdracht van de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad. Woensdag wordt de minister verhoord door het Openbaar Ministerie (OM).

Van Trikt zit vanaf 6 februari vast voor onder andere het ondertekenen van oneigenlijke contracten met het Belgische bedrijf, Clairfield, zijn eigen bedrijf Orion, overfacturering van voertuigen en money laundering. Hij is opgesloten te Richilieu in Commewijne.

De gewezen governor wordt ook verantwoordelijk gesteld voor het gebruiken van ruim US$ 200 miljoen aan kasreserve door de regering zonder enige afstemming met lokale banken.

DA’91 en activiste Xaviera Jessurun van The Next Generation Movement hebben de procureur-generaal verzocht om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen. Zij stellen voornamelijk de minister van Financiën verantwoordelijk. Ook in deze zaak moet Hoefdraad gehoord worden.

VANDAAG