Suriname sluit vanaf middernacht grenzen voor reizigers

Johan Adolf Pengel International Airport. Foto: Suriname Herald

Reizigers zullen per 14 maart ingaande 00.00 uur niet meer worden toegelaten tot het Surinaamse grondgebied. Dit besluit is genomen na afstemming met president Desi Bouterse, samen met het COVID-19-managementteam, geeft vicepresident Ashwin Adhin, vandaag te kennen in het parlement. Dit besluit is genomen nadat in Suriname vandaag om 14.45 uur het eerste COVID-19-geval is genoteerd. Het besluit geldt voorlopig voor 30 dagen.

De persoon is vanuit Delft en Rotterdam afgereisd naar Suriname. Bij aankomst in Suriname werd de persoon positief getest op het COVID-19-virus, liet de vicepresident weten.

Ten aanzien van ingezetenen van Suriname in het buitenland, zullen er afspraken worden gemaakt hoe ze terug zullen keren naar Suriname. Er zal periodiek worden geëvalueerd om na te gaan als de periode van 30 dagen wordt verlengd.

De vicepresident voert verder aan dat deze besluiten verstrekkende economische en sociale gevolgen kunnen hebben voor eenieder in het land. “De gevolgen zullen echter veel minder dramatisch zijn dan een COVID-19-epidemie binnen Suriname”, zegt hij.

De situatie vereist ook dat de regering met onmiddellijke ingang sociale bijeenkomsten tot een aantal van 100 personen beperkt. Adhin benadrukt dat de regering haar uiterste best zal doen en de voorzieningen zal treffen om te voorkomen wat zich in andere landen voordoet.

Hij drukt eenieder op het hart om alleen de officiële berichtgeving met betrekking tot het coronavirus te volgen afkomstig van het nationaal COVID-19-managementteam.

Personen zullen dagelijks omstreeks 18.00 uur worden geïnformeerd door het COVID-19-managementteam. De nodige instructies moeten volgens de vicepresident strikt worden nageleefd.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG