SLM-vlucht met bestemming Amsterdam wordt alsnog uitgevoerd

Een SLM-toestel op luchthaven Schiphol

De vlucht van Surinam Airways die gisteravond vanuit de Johan Adolf Pengelluchthaven moest vertrekken met als bestemming Amsterdam, wordt alsnog uitgevoerd. Dit laat de SLM weten in een bekendmaking.

Het gaat om vlucht PY994 van 13 maart met als bestemming Amsterdam en zal bij mate van hoge uitzondering, volgens een gewijzigd vliegschema worden uitgevoerd. Passagiers van de vertraagde vlucht PY994 van 13 maart zullen vandaag vervoerd worden. De nieuwe vertrektijd is gesteld op 18.00 uur. Surinam Airways biedt haar verontschuldiging aan voor het ontstane ongerief, meldt de luchtvaartmaatschappij in een persbericht.

Er deed zich gisteravond een situatie voor op de Johan Adolf Pengelluchthaven waarbij er sprake zou zijn van een vermoedelijk COVID-19-geval. Het ging om een man die aan boord zat van de SLM-vlucht PY993 uit Amsterdam. Hij werd bij aankomst direct naar Paramaribo afgevoerd voor onderzoek om na te gaan als er sprake is van besmetting met het COVID-19-virus. Inmiddels is bekend dat de man niet besmet is met COVID-19.

Vanwege dit vermoedelijk geval van COVID-19, werden alle passagiers op het vliegtuig aan boord gehouden. Omdat de vlucht gepland stond om te vertrekken, werd er een regeling getroffen om de passagiers te laten overstappen naar een ander toestel. Het was de bedoeling dat ze zo in quarantaine werden gehouden. De passagiers hebben echter geweigerd de overstap te doen.

SLM heeft gisteren officieel gemeld dat alle commercieel vervoer van passagiers van en naar Suriname wordt stopgezet. De regering van Suriname heeft aangekondigd dat de Johan Adolf Pengelluchthaven wegens het COVID-19-virus is gesloten. De maatregel is gisteren vanaf 23.59 uur ingegaan. Het luchtruim van Suriname is tot nader order gesloten voor alle commercieel vervoer van passagiers.

Reizigers zullen vanaf middernacht niet meer worden toegelaten tot het Surinaamse grondgebied. Deze mededeling deed vicepresident Ashwin Adhin gistermiddag in De Nationale Assemblee. Dit besluit is genomen nadat in Suriname gisteren om 14.45 uur het eerste COVID-19-geval is genoteerd. Het besluit geldt voorlopig voor 30 dagen.

Er wordt echter alleen voor vandaag een uitzondering gemaakt vanwege de situatie die zich gisteren heeft voorgedaan want personen die al waren ingecheckt om richting Amsterdam te vliegen, moesten gisteravond weer huiswaarts keren.

VANDAAG