Minister Volksgezondheid houdt motivatietoespraak voor personeel Regionaal Ziekenhuis Wanica

Minister Elias heeft het personeel van het Regionaal ZIekenhuis Wanica moed ingesproken en meegedeeld dat zij niet angstig hoeven te zijn. Foto: NII

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid, stak het personeel van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) een hart onder de riem vanwege het veel besproken COVID-19-virus. Hij deelde het personeel mee dat zij niet angstig hoeft te zijn en de hygiëne- en veiligheidsvoorschriften, afkomstig van de specialisten, in acht moeten nemen.

“Het belangrijkste waarmee ik jullie wil aanmoedigen is, volg de instructies van de deskundigen op”, zei de bewindsman gisteren in zijn toespraak. Het Nationaal Informatie Instituut (NII) meldt in een persbericht dat de minister ook heeft uitgelegd wat het COVID-19-virus is. Verder deelde hij het personeel mee, dat niet alleen in het RZW zulke patiënten behandeld zullen worden. In andere ziekenhuizen zal dit ook het geval zijn.

Voor ondersteuning in de werkzaamheden zullen vijftig Cubaanse artsen gehaald worden. Zij zullen meehelpen om de aanpak tegen het COVID-19-virus in goede banen te leiden en tot een minimum te beperken.

Deze artsen zullen verblijven in het Wanica Guesthouse, dat binnen een tijdsbestek van twee weken af zal zijn. Na de toespraak van de bewindsman werd het personeel in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen als er onduidelijkheden of bezorgdheden waren, meldt het NII.

VANDAAG