VSB en ASFA storen zich aan houding president; morgen alles gesloten

President Bouterse. Foto: AFP
Print Friendly, PDF & Email

De afkondiging van de Wet controle valutaverkeer en transactiekantoren door president Desi Bouterse zorgt voor veel opschudding binnen het bedrijfsleven. Uit protest zullen de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) morgen hun deuren voor een dag sluiten. Het stoort de VSB en ASFA dat, terwijl zij in een persoonlijk onderhoud waren met president Desi Bouterse waarbij het staatshoofd is verzocht om de wet nog niet af te kondigen, bleek dat die al was getekend en de volgende dag was gepubliceerd in de Surinaamse Staatscourant.

“Deze houding en werkwijze bewijzen dat de regering op geen enkele wijze respect toont voor het bedrijfsleven, de belangrijkste motor van de Surinaamse economie”, staat in een persbericht.

De VSB en de ASFA hebben op aangeven van haar leden besloten om de acties van het bankwezen te ondersteunen en vraagt dan ook aan haar leden en aan alle sympathiserende organisaties om als vorm van protest en uit onvrede met de werkwijze van De Nationale Assemblee en de regering, het werk op woensdag 25 maart neer te leggen.

Op alle instanties, bedrijven en personen die essentieel zijn bij het bestrijden van het COVID-19-virus wordt een beroep gedaan, om in het belang van de Surinaamse gemeenschap, normaal hun werkzaamheden uit te blijven voeren. Het bedrijfsleven vindt dat met deze werkneerlegging een sterk signaal aan de regering wordt gegeven, dat wat nu is gebeurd onacceptabel is en dus niet langer kan en zal worden getolereerd.

“Wij beramen ons inmiddels op het nemen van juridische stappen tegen deze wet. Wij zullen u uiteraard op de hoogte houden van verder te nemen stappen en acties”, staat in het persbericht.

Eerder vandaag hebben de financiële instellingen hun deuren gesloten voor het publiek.

VANDAAG