Banken blijven ook na vandaag gesloten

De Surinaamsche Bank. Foto: Harmen Boerboom/NOS
Print Friendly, PDF & Email

De Finabank, Hakrinbank, Republic Bank, De Surinaamsche Bank, Surichange bank en Godo blijven na vandaag gesloten voor het publiek. Dat verneemt Suriname Herald. De banken zijn vanaf vandaag gesloten uit protest over de manier waarop de Wet controle valutaverkeer en transactiekantoren tot stand is gekomen en de verregaande implicaties van deze wet voor de samenleving, gaf Eblein Frangie, voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV), te kennen tegenover Suriname Herald.

De bankiersvereniging, ondersteund door alle commerciële banken, eist dat er een gedegen wet wordt geamendeerd. Frangie geeft aan dat de vereniging een goed gesprek had met president Desi Bouterse. Echter heeft het staatshoofd verzuimd om de bankiers toen mee te delen dat de wet al getekend en gepubliceerd was. Het gesprek is gevoerd, nadat de wet was getekend. Het stoort de bankiers dat zo’n belangrijke informatie hen is onthouden.

Frangie vraagt begrip van de samenleving voor dit ongerief, waarbij de banken de dienstverlening hebben moeten stopzetten. Hij benadrukt dat de SBV protesteert tegen de wet in het belang van de samenleving om haar geld veilig te stellen.

VANDAAG