DNV-directeur Veira uit quarantaine

Daniëlle Veira, directeur Directoraat Nationale Veiligheid (DNV)

De directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), Danielle Veira, heeft haar werkzaamheden bij het nationaal managementteam COVID-19 hervat. Veira was zelf in quarantaine gegaan, nadat zij in contact was gekomen met de diplomaat, die positief is getest op het COVID-19-virus.

Samen met Veira kozen ook andere leden van het managementteam om zichzelf af te zonderen, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persbericht. Volgens de DNV-directeur is de quarantaine nodig om na te gaan als de persoon niet besmet is en ook niet in de gelegenheid is om andere personen te besmetten.

“We moeten het niet nalaten en het doen. Je helpt de volksgezondheid en je helpt anderen”, zei Veira. “Ik ben goed, nanga Gado wani mi bun”, voegde ze eraan toe. Ze benadrukte niet ziek te zijn en nooit ziek te zijn geweest tijdens de quarantaineperiode. Zij is vlekkeloos door deze periode gegaan. “Maar ik was daar ter bescherming van u.”

Over het terugkeren van overste Veira in het openbaar, is er op sociale media enige discussie geweest als zou zij de quarantaineperiode van veertien dagen niet in acht hebben genomen. Directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid legde uit, dat Veira op 17 maart in contact is geweest met de persoon die later positief was getest op COVID-19.

De quarantaineperiode gaat in vanaf het moment van contact, wat het moment van mogelijke besmetting kan zijn. De datum van 17 maart zou het moment kunnen zijn dat de directeur mogelijk besmet kon zijn geraakt. Zij is toen op een later tijdstip in quarantaine geplaatst, omdat op een later tijdstip bekend was dat de persoon waarmee zij in contact was, positief was, meldt het NII.

VANDAAG