Twee verdachten van lockdown ‘bende’ in beeld gebracht

Prade: Personen die de avondklok overtreden, zullen langer worden aangehouden. Beeld: NII

De politie heeft twee verdachten in beeld gebracht, die zijn aangezet om voor rellen en verstoring van de orde te zorgen gedurende de lockdown-periode. Volgens politiekorpschef Roberto Prade zijn de verdachten, die beneden de 20 jaar zijn, aangezet door ouderen.

Het is de politie echter nog niet gelukt om deze ouderen in beeld te brengen. Wanneer de twee verdachten aangehouden worden, zal de politie dit kenbaar maken, gaf de korpschef vandaag te kennen tijdens de dagelijkse COVID-19-persconferentie in het Congreshal.

Hij verduidelijkte dat de twee verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan verstoring van de openbare orde en het belemmeren van de politie om haar werkzaamheden uit te voeren. Schade die is aangericht aan politievoertuigen, wat ruim vier keer is gebeurd, zal hen ook worden aangerekend.

De politie beschikt nog niet over alle informatie, maar weet dat het gaat om een groep waarvan twee personen nu in beeld zijn gebracht. De korpschef gaf aan, dat bij de aanhouding van deze twee verdachten, zij gaan moeten verklaren hoe het allemaal aan toe is gegaan en welke rollen aan welk lid toebedeeld zijn. Sinds de tweede dag beschikte de politie al over de informatie, dat de jongeren aangestuurd worden door ouderen, zei Prade.

Hij gaf aan dat sinds de aankondiging van de lockdown-periode, deze niet vlekkeloos is verlopen, want er hebben zich rellen voorgedaan en barricades zijn opgeworpen in voornamelijk het zuiden van Paramaribo. Het gaat onder andere om de buurten Nieuwweer, Ephraimzegen en Abrabroki.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG