First lady doneert aan vrouwelijke verpleegkundigen

First lady Ingrid Bouterse-Waldring in gesprek met de algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Claudia Redan. Foto: NII

First lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft vandaag in het kader van Moederdag die zondag wereldwijd wordt herdacht, vrouwelijke verpleegkundigen goederen aangeboden. Aangezien niet elke medewerker in aanmerking kan komen voor een presentje moeten de ziekenhuizen via een lotingsysteem de goederen verdelen onder het vrouwelijk deel van het personeel.

De first lady bracht waardering uit aan deze beroepsgroep voor het feit, dat ze zich dagelijks inzetten om patiënten te helpen. Ook in deze periode van de COVID-19-pandemie, waar er extra druk is ontstaan op de medische zorg, hebben deze verpleegkundigen zich van hun beste zijde laten zien.

First lady doneert in verband met moederdag aan vrouwelijke verpleegkundigen. Foto: NII

Ook bracht de presidentsvrouwe dank uit aan allen die dankzij hun inspanningen en liefde ervoor hebben gezorgd dat ons land tot nu toe bespaard is gebleven van een COVID-19-uitbraak. De donatie vanuit het Bureau van de First Lady aan het ziekenhuispersoneel bestaat uit een wasmachine, een fiets, ventilator en een zonnepaneel. De meeste ziekenhuisdirecteuren hebben aangegeven dat de komende week de goederen worden verloot onder de verpleegkundigen.

Aarti Kalloe, directeur van het Marwina Ziekenhuis, is verrast met deze geste van de presidentsvrouwe. Ze is blij dat ofschoon haar ziekenhuis helemaal in het oosten van het land is toch in aanmerking is gekomen voor de goederen van de first lady. Ook het feit dat de verpleegkundigen in deze periode extra in het zonnetje gezet worden doet de directeur goed.

Jason van Genderen, directeur van het Regionaal Ziekenhuis Wanica, is ook ingenomen met deze geste. Hij waardeert de actie van de first lady die gemeend heeft alle ziekenhuizen te gedenken. Hij gaf een compliment aan de alle verpleegkundigen van het ziekenhuis die het werk met veel liefde uitvoeren.

VANDAAG