Taus: “Subsidiebeleid overheid moet geëvalueerd worden”

Imran Taus, DNA-kandidaat PALU. Foto: Facebook

Het subsidiebeleid van de overheid is dringend aan evaluatie toe. Dat zegt Imran Taus, PALU-kandidaat nummer 2 in Paramaribo. De jonge politicus plaatst niet alleen vraagtekens bij de hoogte van de subsidies, maar ook bij de doelmatigheid van de verstrekte middelen. Tot nu toe heeft geen enkele overheid een bijdrage geleverd om het subsidiebeleid transparant te maken.

“Er zijn wel plannen gemaakt voor de transformatie naar geconditioneerde subsidieverstrekking, maar deze zijn helaas tot nu toe niet uitgevoerd”, zegt de jonge politicus. Als Taus wordt gekozen voor het parlement wil hij zijn bijdrage gaan leveren aan het transparanter maken van het subsidiebeleid.

Hij is voorstander van voorwaardelijke subsidies aan gezinnen of individuen volgens criteria die voor iedereen gelden. “Denk hierbij aan de medische verplichting zoals vaccinaties, baarmoederhalskankeronderzoek, maar ook de vrijetijdsbesteding van kinderen. Ook kunnen subsidies worden gegeven aan talent- of kennisontwikkeling”.

Taus vindt dat sociale uitkeringen niet langer gezien moeten worden als een financiële bijdrage aan gezinnen, maar als een maatschappelijke investering in sterkere burgers. De politicus is momenteel beleidsadviseur op het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en heeft al jaren ervaring in de maatschappelijke ordening.

VANDAAG