VHP: “Geen betrokkenheid VHP’ers bij schietincident Commewijne”

Een Cubaanse man is zondag in Meerzorg tijdens road-show van de VHP. Foto: VHP
Print Friendly, PDF & Email

De VHP heeft met zorg kennisgenomen van een schietincident in Meerzorg, Commewijne tussen twee Cubanen, waarvan één, een T-shirt van de VHP aanhad. De VHP betreurt het dat individuen valse informatie via sociale media verspreiden over wat zich heeft afgespeeld en de betrokkenheid van VHP’ers hierin. Deze berichten zijn onjuist en hebben een opruiend karakter, schrijft de VHP in een persbericht.

Politieke opponenten zijn zonder het onderzoek af te wachten, onschuldige burgers aan het criminaliseren en bezig valse informatie over VHP te verspreiden. “Dit betreuren wij ten zeerste”.

Het conflict, blijkt nu, betreft een persoonlijke vete tussen de twee Cubanen, die geëscaleerd is in een beschieting. “Wij betreuren dit incident en het tragische verlies van een menselijk leven. We condoleren de nabestaanden en wensen hen veel sterkte toe”.

De VHP heeft zondag een succesvolle road show gehouden in Commewijne in het kader van de aanstaande verkiezingen. Na afloop heeft op een bepaalde locatie het incident plaatsgevonden. Tijdens het optreden van de politie is een onschuldige persoon, Eric Baldew, in het been geschoten.

Eerder heeft de VHP haar bezorgdheid uitgesproken over het immigratiebeleid van de regering en het feit dat betrokkenen vrijelijk vuurwapens tot hun beschikking hebben. Mede door de toename van vuistvuurwapens is de onveiligheid in het land toegenomen.

De VHP wacht het politioneel onderzoek af en doet een beroep op eenieder om met respect en op een verantwoordelijke manier met deze situatie om te gaan. “De details van het onderzoek zijn ons niet bekend en we geven de politie alle ruimte om de zaak te onderzoeken en de daders te achterhalen.”

VANDAAG