Minister Misiekaba opent woon- en werkcentrum

De leefomstandigheden van een aantal gezinnen is met de ingebruikname van het woon- en werkcentrum veranderd. Foto: NII

Om het probleem van woningnood aan te pakken heeft het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) de Stichting Palulu Woon- en Werkcentrum in het leven geroepen. Het centrum dat aan de Magnesiumstraat staat, kan 130 gezinnen accommoderen. De opening van dit centrum is vandaag verricht door minister André Misiekaba in aanwezigheid van assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons en andere gasten.

De eerste groep heeft reeds haar intrek genomen. Deze groep woonde onder slechte omstandigheden te ‘Mi Abri’ op de hoek van de Rode Kruislaan en Maystraat. Zij bestaat uit 85 gezinnen met 154 kinderen. Hun eerdere woonsituatie was mensonwaardig en kindonvriendelijk. Ook moesten deze Surinamers het doen zonder goede sanitaire voorzieningen.

Losia Orisa en Sabrina Ceder van Mi Abri zijn de regering heel dankbaar voor hun ondersteuning. Zij zijn nu ondergebracht in een woonruimte met de basisvoorwaarden en zullen een menswaardig leven lijden.

De stichting heeft ook als taak om deze groep verder te helpen in zelfredzaamheid en sociale weerbaarheid. Werkgelegenheid en ondernemerschap zijn onderdeel hiervan. Op deze manier kunnen zij doorstromen naar hun permanente huisvesting. Dit alles gaf minister Misiekaba aan tijdens zijn toespraak.

Tijdens deze plechtigheid is de onthulling gedaan van de naamborden van de Stichting Palulu Woon- en Werkcentrum en het Businesscentrum. Daarnaast heeft de installatie van het bestuur van de stichting plaatsgevonden. Joan Dogojo is de voorzitter en wordt ondersteund door vijf personen.

VANDAAG