Enorme mensenmassa op de been bij politieke tour president Bouterse

President Bouterse maakte tijdens zijn tour door Paramaribo ook een stop op de Centrale Markt. Foto: Suriname Herald

President Desi Bouterse tevens voorzitter van de NDP heeft vandaag een tour door de binnenstad van Paramaribo gemaakt. Bouterse werd vergezeld door een grote groep partijaanhangers. De NDP-leider heeft tijdens deze tour kiezers gemobiliseerd om zijn partij weer de ondersteuning te geven, maar ook om de kracht van de partij te tonen. Er was een enorme mensenmassa op de been om de president te begroeten.

Na de binnenstad van Paramaribo trok de delegatie door naar Beekhuizen alwaar er een grote groep mensen Bouterse opwachtte. Langs de straten was het enorm druk. Sommigen waren gestoken in partijtenue. Anderen reden in voertuigen met luide muziek om de president te begroeten.

Het staatshoofd riep zijn aanhangers op om de partij te blijven ondersteunen. “Het werk is nog lang niet af en dat zal na de verkiezing voortgezet moeten worden”, zei Bouterse. Volgens de president is de bijdrage van eenieder nodig om het land tot ontwikkeling te brengen. Hij riep op tot eenheid en gehoorzaamheid.

Bouterse liet weten dat de regering met de volle ondersteuning van het kiezersvolk door zal gaan met het goede werk. Hij zei dat de NDP als grote partij een strijd te voeren heeft. “De partij heeft de tijd genomen om in alle buurten haar structuren op te zetten. Zelfs een kleinkind weet dat de NDP bestaat. We zijn groot, maar wanneer wij hebben gewonnen zeggen ze dat het fraude is”, zei Bouterse spottend. De NDP-leider heeft zijn partijaanhang opgeroepen om zich op de dag van de verkiezingen netjes te gedragen bij de stembureaus.

Na Beekhuizen trok de president door naar Rangoelamweg, Latour en Menkendam. Daar heeft hij ook partijaanhangers toegesproken. Bouterse presenteerde enkele projecten die in de verschillende gebieden zijn gedaan ten behoeve van de kleine man. Hij benadrukte dat de regering nog een missie te volvoeren heeft. De president stelde dat het werk door moet gaan en dat de NDP op de ondersteuning rekent van de kiezers.

Ook in Menkendam riep Bouterse op tot eenheid en verdraagzaamheid tegen politiek andersdenkenden. “Als we om brood of water vragen en u heeft, geef ze, stelde president Bouterse.

VANDAAG