Vermoedelijke halskettingdief doodgestoken

L.K., de vermoedelijke halskettingdief, is gisteravond doodgestoken. Foto: KPS

De politie van het bureau Flora kreeg gisteravond omstreeks tien voor half twaalf de melding van een steekpartij ter hoogte van de kruising Watrakanoestraat en de Floralaan. De politie heeft op de locatie een man met een steekverwonding in zijn borststreek aangetroffen. Hij lag op de grond, bloedde hevig en was niet aanspreekbaar.

Naderhand kwam vast te staan dat de man de 26-jarige L.K. was. Hij overleed voordat de ambulance arriveerde. Een ingeschakelde arts stelde zijn dood officieel vast. Het lijk van L.K. is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen.

Uit het voorlopige politieonderzoek is naar voren gekomen, dat twee mannen aan het vechten waren en dat L.K. op een gegeven moment de halsketting van de hals van een van de vechtende mannen wegrukte. De mannen keerden zich tegen L.K. De man van wie de halsketting weggerukt was, haalde een scherp voorwerp tevoorschijn waarmee hij L.K. neerstak. De twee mannen verlieten de plek van het incident voor de komst van de politie.

Niet lang na de steekpartij heeft een van de twee mannen zich aangemeld bij de politie. Hij is voor verhoor en voorgeleiding overgebracht naar de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het onderzoek in deze zaak.

VANDAAG