Brunswijk: “Het volk heeft beslist, laten we dat respecteren”

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

ABOP-leider Ronnie Brunswijk heeft gisteren tijdens de ondertekening van het samenwerkingsprotocol politieke partijen opgeroepen om de uitslag van de verkiezingen te respecteren. Hij stelde dat dit de keus is van het volk, dat zich op de dag van de verkiezingen heeft uitgesproken. Gezien de uitslag heeft het volk het beleid van de huidige regering afgewezen, gaf de ABOP-voorzitter te kennen.

Het Surinaamse volk heeft beslist. Als het electoraat zegt dat de VHP het mandaat krijgt om te regeren moeten wij dat respecteren. De politicus liet weten dat niemand van de huidige regering hoeft te vrezen voor rancune. Tussen de leiders zijn er duidelijke afspraken gemaakt, dat personen die door het huidige beleid in een positie zijn geplaatst ook ingezet zullen worden. “Personen hoeven geen enkele angst te hebben, omdat we eenieder nodig zullen hebben om dit mooie land op te bouwen”, hield Brunswijk de aanwezigen voor.

De ABOP-voorman vindt dat de VHP zeker mag rekenen op de ondersteuning van zijn partij. Hij gaf verder aan dat de ABOP geen moeite heeft met Chan Santokhi als presidentskandidaat. Het is volgens Brunswijk geen tijd om te kijken naar bevolkingsgroep, maar naar de ontwikkeling van Suriname. Hij ontkent enig gesprek te hebben gevoerd met de NDP over een eventuele samenwerking. “Ik Ronnie Brunswijk, heb het keer op keer gezegd dat ik niet meer met Bouterse zal werken.”

De ABOP-leider zegt de Heer dankbaar te zijn dat hij niet in de positie is geplaatst om noodgedwongen met de NDP samen te gaan werken. “Wij waren samen in de oppositiebanken en daarom hebben we er alles aan gedaan om samen te gaan voor een verkiezingswinst”, zei Brunswijk.

De VHP, ABOP, NPS en PL hebben gisteren een samenwerkingsovereenkomst getekend. Zoals de kaarten nu liggen zullen deze partijen de regeercoalitie vormen voor de komende vijf jaar. De voorlopige cijfers wijzen uit dat de VHP 20, ABOP/PL 10 en NPS 3 zetels hebben behaald. Op de vraag hoe de president en vicepresident gekozen zullen worden aangezien er een tweederdemeerderheid oftewel 34 zetels nodig zijn, gaf Brunswijk te kennen dat hij ervoor zal zorgen dat de president en vicepresident gekozen worden in het parlement.

VANDAAG