President Bouterse houdt morgen toespraak

President Bouterse tijdens een televisietoespraak tot de natie. Beeld: NII
Print Friendly, PDF & Email

President Desi Bouterse spreekt de natie maandag toe in verband met de ontwikkelingen rond COVID-19 in Suriname. Met de recente lokale besmettingen is Suriname overgestapt op code rood voor wat betreft het COVID-19-besmettingsgevaar.

In navolging van de sluiting van de brug te Stolkertsijver is ook het vliegverkeer uit Stoelmanseiland, Drietabbetje, Godoholo, Cottica, Lawa Tabiki, Antino, Lawa Anapaike en Oelemarie per heden stopgezet voor passagiers van en naar Paramaribo.

De orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan, worden verder verscherpt. Aan burgers wordt gevraagd zich massaal te houden aan de COVID-19-maatregelen: thuisblijven en onmiddellijk 178 bellen bij griepklachten, anderhalve meter afstand houden en regelmatige handreiniging. Dit om het groter geworden gevaar voor lokale transmissie te minimaliseren.

Per heden wordt ook de toegestane samenkomsten van 250 personen voor religieuze bijeenkomsten teruggebracht naar tien personen, zonder uitzondering.

Er zijn gisteren twee personen positief getest op het COVID-19-virus, waardoor het aantal positief geteste personen komt op veertien. In het land zijn er nu vier actieve cases en 331 personen in quarantaine. Negen personen zijn genezen verklaard en een is overleden.

VANDAAG