Suriname telt 23 COVID-19-gevallen

Print Friendly, PDF & Email

Suriname telt nu 23 COVID-19-gevallen. Eerder was aangegeven, dat er 24 gevallen waren maar dat aantal is tijdens de persconferentie gecorrigeerd. Er zijn nu dertien actieve cases. De verwachting is dat er meer gevallen bij komen, zegt Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie van Volksgezondheid tijdens een spoedpersconferentie. Ze geeft aan dat de bron van besmetting bekend is. Nu wordt gezocht naar contactpersonen.

Suriname bevindt zich volgens Jessurun in code rood en de rode zone is in Albina. Aan personen wordt gevraagd om een mond- en neusbedekking op te doen als men naar buiten gaat. De neusbedekking kan van alles zijn zoals een sjaal, panji stof, kortom zolang men erdoorheen kan ademhalen.

Jessurun benadrukt dat de veiligheidsmaatregelen van kracht blijven. “We zijn nu in een situatie waarbij onze capaciteit onder druk staat”, zegt de directeur van Volksgezondheid. Er zijn nu vijf personen op de intensive care unit van het Sint Vincentius Ziekenhuis. Verder worden er nu personen geplaatst in het Regionaal Ziekenhuis Wanica.

Volgens de directeur van Volksgezondheid komen er vanavond nog meer resultaten binnen, omdat er swaps zijn afgenomen. Jessurun vraagt om geen grappen te maken met deze situatie. Op de samenleving wordt een beroep gedaan om de 178 hotline te gebruiken, wanneer het nodig is met name wanneer personen ziek zijn of als er iets te vermelden is.

VANDAAG