SZF-kantoren tot nader order gesloten

Hoofdkantoor van het Staatsziekenfonds. Foto: Facebook SZF
Print Friendly, PDF & Email

Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft besloten alle publieke hallen tot nader order te sluiten. De directie van het SZF heeft kennisgenomen van de zorgwekkende ontwikkelingen met betrekking tot de verspreiding van COVID-19 in Suriname. In een week zijn er vier nieuwe gevallen geregistreerd, waarvan de autoriteiten nog bezig zijn met de contact tracing. De status in Suriname is officieel code rood, wat inhoudt dat er sprake is van verspreiding binnen de gemeenschap en dat de infectiebron onbekend is.

Andermaal wordt benadrukt dat alle SZF-kaarten van personen die vanwege de overheid verzekerd zijn, automatisch verlengd zijn tot en met 30 juni 2020. Dit geldt voor de SZF-Verplicht, Bazo- en BZV-kaarten met een vervaldatum tussen 1 januari 2020 en 30 juni 2020.

Zowel de verzekerden als de dienstverleners wordt er nogmaals op gewezen dat de geldigheidsduur van de kaarten die in de periode 1 januari 2020 en 30 juni 2020 verloopt, automatisch verlengd is tot en met 30 juni 2020. Dat wil zeggen dat de kosten voor de huisarts, apotheek, specialist, laboratorium, röntgen, ziekenhuis tot en met 30 juni 2020 normaal doorbetaald worden.

Rekening houdend met de door de regering genomen maatregelen ter zake preventie van verdere verspreiding van COVID-19 worden de dienstverleners nogmaals opgeroepen om de patiënten die aan bovengenoemde criteria voldoen, niet weg te sturen, maar die zorg te verlenen waar zij om vragen.

De SZF-vrijwillig verzekerden worden opgeroepen de digitale procedure te volgen ter aanvraag of verlenging van hun SZF-kaart.

VANDAAG