Veiligheidsdiensten blijven alternatieve routes aanpakken

Gwendoline Babel, onderdirecteur DNV. Beeld: YouTube
Print Friendly, PDF & Email

De nationale veiligheidsdiensten blijven de alternatieve routes die personen gebruiken om de stad of het district te bereiken, aanpakken. Volgens Gwendolyn Babel, onderdirecteur Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), is de Operatie Drin Dresi, Wakti Siki bekend met de alternatieve routes, waarbij men via Snesikondre probeert te komen tot Blakawatra in het district Brokopondo. Er zijn niet alleen daar checkpoints aanwezig, maar ook te Redidoti, Stuwmeer en Kraka.

Personen moeten langs deze wegen om in Paramaribo aan te komen, zei Babel tijdens de COVID-19-persconferentie zondag. De onderdirecteur van het DNV zei dat deze routes weer onder de loep genomen worden en dat de veiligheidsdiensten verder gaan met het uitwerken van andere strategieën. Ze benadrukte: “Niet om de burger of de Surinamer onaangenaam te zijn, maar alleen maar om het team van Volksgezondheid te assisteren bij het waarborgen van onze volksgezondheid”.

Babel erkent dat ondanks de aanwezigheid van de veiligheidsdiensten op de grensrivieren er toch personen zijn overgestoken. Ze legde uit dat de Surinaamse grenzen uitgestrekt zijn en dat het een heleboel – zowel menskracht als financiële middelen – vergt om zo’n grens te kunnen beheersen.

De veiligheidsdiensten zijn op strategische posities ingezet en met patrouilles wordt geprobeerd de rivier op die manier te beheersen. Echter, zodra de boot met politieagenten en militairen is voorbij gevaren maken burgers gebruik van de mogelijkheden om over te steken. “Ze kunnen bijna timen wanneer de boot terugkeert, maar we blijven kijken naar alternatieven hoe we dit moeten aanpakken”, zei Babel.

VANDAAG