Hoofdstembureau Paramaribo presenteert verkiezingsresultaten; frauderen onmogelijk

Deze DNA-leden zijn voor de komende vijf jaar gekozen in Paramaribo. Foto: Hoofdstembureau Paramaribo
Print Friendly, PDF & Email

Het frauderen bij de verkiezingen is onmogelijk vanwege het kiessysteem. Dit zei inleider Shaista Nabibaks bij de presentatie van de verkiezingsresultaten van Paramaribo op het niveau van De Nationale Assemblee (DNA) en de ressortraden (rr). De presentatie is gisteren gehouden in de Anthony Nesty Sporthal (ANS), omdat het tijdens de openbare zitting een dag eerder niet is gelukt om cijfers te presenteren.

Volgens Nabibaks hebben internationale waarnemers ook waargenomen dat het aantal ongeldige DNA-stembiljetten 3.670 bedraagt, terwijl op rr-niveau dat 2.280 is. De VHP staat aan kop wat het aantal stemmen in kiesdistrict 1, Paramaribo, betreft. De partij behaalde 38.780 stemmen, gevolgd door de NDP met 29.495. Bij de stembusgang heeft de NPS 21.654 stemmen weten te behalen en de ABOP 11.644.

De zeventien zetels in Paramaribo gaan naar deze vier politieke partijen. VHP is geëindigd op zeven DNA-zetels, NDP vijf, NPS drie en ABOP twee. Wat rr-zetels betreft gaan van de 200, 116 naar de VHP, NDP krijgt 53 en ABOP is goed voor 31. Alle 17 rr-zetels van het ressort Centrum en ressort Beekhuizen zijn naar de NDP gegaan. In het ressort Flora heeft de VHP een zetel weten te behalen, terwijl de overige zestien naar de NDP zijn gegaan.

In de ressorten Rainville, Blauwgrond, Livorno, Munder, Tammenga, Welgelegen en Weg naar Zee heeft de VHP alle rr-zetels in de wacht gesleept. In Latour gaan drie van de 17 rr-zetels naar de NDP, terwijl de resterende veertien van de ABOP zijn. In Pontbuiten is de ABOP aan kop. Van de 21 dr-zetels gaan twaalf naar de VHP, zes naar de NDP en ABOP drie.

VANDAAG