32 personen genezen verklaard van COVID-19

Print Friendly, PDF & Email

Er zijn nu officieel 32 personen genezen verklaard van het COVID-19-virus. Eerder waren het 48 gevallen en nu zijn dat er 26 gevallen meer. Inmiddels is de COVID-19-teller vandaag gestegen naar 314. Er zijn 200 actieve gevallen.

In totaal zijn er nu 106 personen genezen verklaard sinds de uitbraak van COVID-19 in Suriname in maart. 403 personen zijn in quarantaine. Er zijn acht personen overleden aan COVID-19.

President Desi Bouterse kondigde gisteren aan dat de totale lockdown vanaf vandaag wordt versoepeld. De afgelopen weken hebben we een stijging gezien in het aantal actieve COVID-19-gevallen, van het aantal genezen verklaringen en, helaas ook, van het aantal overledenen, zei Bouterse.

De maatregelen die zullen gelden, zijn:
1. De totale lockdown wordt opgeheven met ingang van zondag 21 juni 2020, vanaf 05.00 uur. Vanaf dit moment zal de beperking van bewegingsvrijheid weer gelden van 20.00 uur tot 05.00 uur de volgende ochtend.

2. Bedrijven en organisaties kunnen wederom hun normale openingstijden aanhouden met in achtneming van de sociale afstanden, handen wassen en mond- en neusbedekking dragen. Uiteraard rekening houdend dat eenieder om 20.00 uur weer thuis is.

De volgende sectoren blijven gesloten voor het publiek, te weten: hotels, casino’s, gebedshuizen, overdekte groenten-, fruit-, vlees- en vismarkten, bordelen en bars.

3. Overdekte sportscholen blijven gesloten. Indien sportactiviteiten in de open lucht worden georganiseerd zal men de algehele hygiëne voorzorgsmaatregelen in acht moeten nemen. Contactsporten blijven verboden.

4. Voor restaurants is de afhaal- en delivery service weer mogelijk.

5. Bewoners van bejaarden- en kindertehuizen worden toegestaan om bezoek te ontvangen; met dien verstande dat elke bewoner slechts één bezoeker per dag mag ontvangen.

6. Binnenlandse vluchten van personen en goederen worden onder stringente richtlijnen toegestaan.

Bij elke maatregel zullen de algehele hygiëne voorzorgsmaatregelen blijven gelden. Dit betekent dat men de sociale afstand moet bewaren, frequent de handen wast en mond- en neusbedekking draagt. De samenscholing blijft gesteld op maximaal vijf personen.

VANDAAG