Directeur 1 voor 12 vraagt hulp samenleving

Louis Vismale van Stichting 1 voor 12 heeft een donatie gedaan aan de familie Kent. Hun huurwoning is onlangs afgebrand. Foto: Stichting 1 voor 12
Print Friendly, PDF & Email

Louis Vismale, programmamaker en directeur van Stichting 1 voor 12, vraagt de gemeenschap om ook in deze periode van de uitbraak van COVID-19 personen in nood te blijven helpen. In de voorbije week is de huurwoning van familie Kent aan de Munderweg afgebrand. De familie die niet thuis was toen de brand uitbrak heeft niets kunnen redden.

Om de nood van deze familie enigszins te lenigen en met het oog op Vaderdag, vandaag, heeft Stichting 1 voor 12 een voedselpakket geschonken, een vaderdagcadeau en een geldbedrag van SRD 1.000.

Vismale benadrukt dat dit niet mogelijk zou zijn geweest zonder de hulp van de donateurs van de stichting. De programmamaker, die reeds ettelijke jaren de noden van personen die bij de stichting aankloppen probeert te lenigen, erkent dat deze geste een druppel op een hete plaat is. Hij roept daarom de samenleving op om ook deze familie, bestaande uit vader, moeder en vijf kinderen, te helpen.

Immanuel Kent (39) is nog enigszins aangeslagen als hij vertelt over het voorval. Het gezin bevond zich op die bewuste dag in Para. Zij hadden zich teruggetrokken in een vakantiewoning van een naaste familie, om de verjaardag van een van de kinderen te gedenken. Het gezin zou er vanwege de totale lockdown enkele dagen vertoeven. Op die bewuste middag werd Kent door de buurvrouw gebeld met de mededeling dat zijn huis in brand stond. Hij spoedde zich met zijn vrouw naar Paramaribo en kon helaas alleen maar toekijken hoe de woning in de vlammenzee opging. De familie is letterlijk alles kwijt.

Kent die zelf werkzaam is bij het Planbureau is nu naarstig opzoek naar een woning. "Ik kan tot SRD 1.000 aan huur betalen per maand, dus als er iemand is die ons hiermee kan helpen zou ik vragen dat die persoon contact met ons opneemt. Maar als ik eindelijk in aanmerking kan komen voor een woning van de overheid, zou ik dat nog meer op prijs stellen. Ik sta al acht jaar geregistreerd bij Volkshuisvesting", zegt hij met een brok in zijn keel.

De familie Kent is verder op zoek naar kleding, bedden, een klerenkast en andere huishoudelijke spullen. Deze kunnen rechtstreeks aan de familie geschonken worden of er kan contact worden opgenomen met de Stichting 1 voor 12. "Ook nu blijkt het belang van een fonds voor zulke gevallen noodzakelijk", zegt de directeur van de stichting.

VANDAAG