Artiest Joël Pinas uit bezorgdheid coronavirus in lied

Joël Pinas wil met zijn coronalied burgers ervan bewust maken dat COVID-19 geen grap is. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Dat de uitbraak van het coronavirus de totale samenleving in zijn greep houdt, is publiek geheim. Echter, maken bepaalde mensen zich extra zorgen over de situatie en zitten met wat vragen. Een van de personen is de artiest Joël Pinas.

"We zijn een zwaar jaar ingestapt. Als we naar Suriname kijken zijn we niet bespaard gebleven, want die plotselinge stijging van de COVID-19-gevallen is het bewijs. En als we internationaal kijken naar de ontwikkeling van deze ziekte, baart het je echt zorgen", uit Pinas zijn bezorgdheid over de verspreiding van het coronavirus in het land tegenover Suriname Herald.

In zijn lied roept hij ook op tot herstel van de situatie in Suriname. Hij gelooft dat als iedereen meewerkt het land boven deze situatie kan staan. "Laten we allemaal de maatregelen van het COVID-19-managementteam opvolgen. Gehoorzaamheid zal ons leiden naar de overwinning van de ziekte", benadrukt de bezorgde artiest.

Zijn lied "Kibri Sranan" heeft hij opgestuurd naar het nationaal managementteam COVID-19. "De bedoeling waarom ik het COVID-19-managementteam in dit alles heb betrokken, is omdat het lied een mate van bezorgdheid weergeeft. En als we naar het managementteam kijken is zij het team dat het hardst werkt en zich erg zorgen maakt over het Surinaamse volk. Dus om hun een kraka, een push, een dankjewel en ook liefde te geven via deze song heb ik besloten die track naar het team op te sturen. En het lied is hartelijk ontvangen", zegt Pinas.

De directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, vindt het initiatief van de artiest geweldig. Ze is van mening dat het lied overal gehoord moet worden. "Het lied is heel mooi", luidt de reactie van de directeur op de inhoud van het lied.

Pinas hoopt met zijn bijdrage personen bewuster te maken en te laten begrijpen dat COVID-19 geen grap is. Ook roept hij de samenleving op om te bidden, want alleen God kan Suriname nu redden, benadrukt hij.

Jerrel Harderwijk

VANDAAG