Hoft heeft volgens verdachte zelfmoord gepleegd

Print Friendly, PDF & Email

De 33-jarige Daphne Hoft die zaterdagavond dood in een voertuig aan de Baikoetoestraat te Munder is aangetroffen, zou volgens de aangehouden verdachte Afton P. (35) zelfmoord hebben gepleegd. Volgens de politie is de vrouw hoogstwaarschijnlijk door de man doodgeschoten.

Uit het voorlopige politieonderzoek is naar voren gekomen, dat Afton en Hoft in concubinaat leefden. Hoft zou op een gegeven moment de intieme relatie met Afton hebben stopgezet, maar omdat hij geen ander onderdak had verbleef hij nog in huis bij haar. Afton geeft echter aan dat, Daphne tot het moment van haar dood, zijn vrouw was. De man ontkent dat hij Hoft om het leven heeft gebracht.

De verdachte Afton moet Hoft vermoedelijk uit jaloezie om het leven hebben gebracht. Op die bewuste zaterdagavond moet hij Hoft hebben opgewacht in de buurt van de woning van haar vriend. Nadat zij in haar auto had plaatsgenomen, moet zij door Afton zijn doodgeschoten. Afton begaf zich vervolgens naar de woning van de vriend in kwestie, waar hij een jongere broer van die man een schotverwonding toebracht in zijn linkerbovenbeen. Dit slachtoffer is 17 jaar oud en verkeert buiten levensgevaar.

Afton is de volgende dag, zondag 21 juni, op een woonlocatie in de Coesewijnestraat opgespoord en aangehouden door de politie. Op hem is een vuistvuurwapen met scherpe patronen aangetroffen en in beslag genomen. Via sociale media wordt aangegeven dat de politie Afton ten huize van parlementariër Edward Belfort heeft opgespoord en aangehouden.

Uit de eerste berichtgeving van de politie met betrekking tot het strafbare feit in kwestie kan niet worden gedestilleerd dat Afton thuis bij de parlementariër Belfort is opgespoord en aangehouden. De berichten op de sociale media kunnen derhalve als 'fake news' gekwalificeerd worden. Uit het onderzoek tot nu toe is gebleken, dat Belfort geen enkele betrokkenheid heeft in deze strafzaak.

Afton P. is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Deze strafzaak is in onderzoek bij de afdeling Kapitale Delicten.

VANDAAG