President Bouterse beëdigt minister Moestadja tot fungerend DNA-voorzitter

President Bouterse beëdigt minister Moestadja tot fungerend DNA-voorzitter. Foto: NII
Print Friendly, PDF & Email

Soewarto Moestadja, minister van Arbeid tevens gekozen assembleelid, zal de eerste vergadering van het nieuwe parlement leiden. Minister Moestadja is vanmorgen door president Desi Bouterse beëdigd tot fungerend voorzitter van De Nationale Assemblee.

De fungerend voorzitter heeft als taak om de nieuw gekozen assembleeleden te beëdigen en toe te laten en de verkiezing van voorzitter en vicevoorzitter van het parlement te leiden.

Na deze handelingen is het werk van de fungerend voorzitter afgerond en neemt hij plaats in de zaal met de overige volksvertegenwoordigers. Op dat moment neemt de gekozen voorzitter de leiding van het parlement over.

President Bouterse wenste de fungerend voorzitter het allerbeste en succes toe om de komende handelingen in 's lands vergaderzaal uit te voeren.

Fungerende DNA-voorzitter Moestadja zegt aan het Nationaal Informatie Instituut, dat hij na de formele handelingen zich zal toeleggen op het werk als parlementariër en de volksbelangen behartigen. Hij komt in de plaats van Jennifer Geerlings-Simons die niet heeft bewilligd om zitting te nemen in DNA.

VANDAAG