Koniki: “Reorganisatie ministerie Sport- en Jeugdzaken broodnodig”

NJP-voorzitter Kelvin Koniki. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft een dringende evaluatie en reorganisatie nodig. Zoals het ministerie nu is, komt het jeugdbeleid niet tot uiting. Dat zegt Kelvin Koniki, voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), in gesprek met Suriname Herald.

Suriname Herald sprak met hem over de geruchten die de ronde doen als zou het ministerie door de nieuwe regering worden opgedoekt. Vernomen wordt dat er twee directoraten komen, respectievelijk Sport- en jeugdzaken, die ondergebracht zullen worden bij twee andere ministeries. Jongerenorganisaties, waaronder de Caricom-jeugdambassadeurs, protesteren tegen dit voornemen van de komende regering.

“Ik wil niet praten over het wel of niet opdoeken van het ministerie. Ik wacht de formele berichten af en wanneer de feiten daar zijn, zal ik me uitspreken daarover,” zegt de NJP-voorzitter.

Echter kan hij niet concreet aangeven als hij voor het verdere bestaan van het ministerie staat of niet. “Het ministerie is opgericht voor doelstellingen van de jeugd en mocht het zo zijn dat het elders wordt ondergebracht zien wij graag dat de doelstellingen worden behartigd. De bedoeling is om af te wachten hoe de inrichting zal zijn en wanneer we zien wat het is, dan gaan we verder,” benadrukt Koniki.

Hij blijft erbij dat het ministerie een grote evaluatie nodig heeft. Volgens hem voldoen de structuren en de processen, zoals hij ze kent, niet aan een prudent jeugdbeleid. “Als het ministerie toch blijft bestaan, moet het een grote evaluatie en reorganisatie ondergaan,” benadrukt hij wederom.

Faizal Abdoelgafoer, ex-minister van het ministerie, roept de jongeren van de ABOP en VHP op, om het opdoeken van het ministerie tegen te gaan. “Al die jongeren van de ABOP en de VHP die zoveel uit te leggen hadden over ‘jongeren’ toon nu je ballen. Nu moeten jullie de jongeren van Suriname tonen als jullie daadwerkelijk power hebben in jullie politieke organisatie. Want een ding is zeker, de NDP-jongeren zouden dit nooit laten gebeuren onder een NDP-regering,” zegt Abdoelgafoer.

Jerrel Harderwijk

VANDAAG