Unicef schenkt medische goederen aan Suriname ter bestrijding van COVID-19

De programmamanager van Unicef, Patrick Matala, overhandigt medische goederen aan minister Yldiz Pollack-Beighle. Foto: NII

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) heeft in verband met de beheersing van de COVID-19-pandemie die ook Suriname treft, medische goederen geschonken aan het land. De goederen zijn door de programmamanager van het VN Kinderfonds, Patrick Matala, overhandigd aan minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. Daarna heeft de ceremoniële overhandiging aan minister Antoine Elias van Volksgezondheid plaatsgevonden.

In een korte toespraak heeft Matala benadrukt dat het VN Kinderfonds een zeer betrokken partner is van Suriname en middels technische en financiële contributies bijdraagt aan de nationale doelen van het land, binnen het beleidskader van de organisatie.

Unicef heeft eerder ook een bijzondere bijdrage geleverd in de strijd tegen het COVID-19-virus, middels ondersteuning voor video’s, reclame en boodschappen om het bewustzijn van de COVID-19-pandemie te vergroten.

Ook is een bijdrage geleverd via een programma, waarbij de nadruk wordt gelegd op veilig water, sanitatie en hygiëne; onderwijs middels het Distance Learning Programma en op het gebied van sociale zekerheid.

Minister Pollack-Beighle memoreerde de goede samenwerking met het Unicef en overige VN-organisaties en benadrukte dat mondiale solidariteit en samenwerking cruciaal zijn in deze ongekende tijd voor de wereldgemeenschap.

Minister Elias van Volksgezondheid gaf aan, dat het belangrijk is dat de gezondheidswerkers adequaat beschermd worden en de goederen zeker tot hun recht zullen komen.

VANDAAG