Illegale doorrijder in verzekering gesteld

De 19-jarige Kecidry C. is onlangs aangehouden door de politie van het bureau Munder. De politie kreeg melding van een botsing op de hoek van de Piet Ezechielstraat en de Kwattaweg. Een autobestuurder was tegen een schutting gebotst met het gevolg dat de schutting zwaar beschadigd raakte. Na de botsing reed de autobestuurder weg zonder contact te maken met de benadeelde.

De bestuurder van het voertuig bleek in de Piet Ezechielstraat woonachtig te zijn. Een vrouw maakte contact met de politie en verklaarde dat zij de auto reed toen de botsing plaatsvond met de schutting. Ooggetuigen hadden echter verklaard, dat een jongeman de bestuurder van het voertuig was.

Dat was aanleiding voor de politie om de vrouw flink aan de tand te voelen. Zij gaf op een gegeven moment toe dat de bestuurder een 19-jarige jongeman was genaamd Kecidry. Verder zei ze dat Kecidry haar huisgenoot was. Hij werd opgespoord en aangehouden, omdat de vier uren waarbinnen hij zich kon aanmelden bij de politie verstreken waren.

Kecidry bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij heeft de Dominicaanse nationaliteit en vertoeft illegaal in Suriname. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. De vrouw is in het bezit van een geldig rijbewijs en wilde Kecidry in bescherming nemen. Zij is door de politie heengezonden na een ernstige waarschuwing.

VANDAAG