Franse president feliciteert gekozen president Santokhi

Print Friendly, PDF & Email

President Emmanuel Macron van Frankrijk heeft gekozen president Chan Santokhi gefeliciteerd met zijn verkiezing tot staatshoofd. Macron zegt in zijn felicitatieboodschap dat de gemeenschappelijke grens tussen Suriname en Frankrijk de twee landen tot natuurlijke partners maakt.

“De afbakening daarvan is een fundamentele kwestie voor onze twee staten. Ik hoop dat uw ambtsaanvaarding een nieuwe impuls zal geven aan de hervatting van onze grensoverschrijdende samenwerking”, zegt Macron.

Hij spreekt de hoop uit dat Frankrijk en Suriname de relatie op justitieel gebied zullen verdiepen. “Wij zullen ook onze relatie kunnen verdiepen op het gebied van justitie en politie, die u tijdens uw vorige overheidsfuncties graag had willen stimuleren.”

Onze samenwerking, met name tussen Suriname en Frans-Guyana, die al vruchtbaar is op verschillende gebieden zoals gezondheidszorg, zal ongetwijfeld worden versterkt door de inzet van onze twee landen voor het behoud van het Amazonewoud en het aangaan van de uitdagingen van illegale goudwinning, met respect voor mens en milieu, aldus president Macron.

President Macron stelt voor dat het gezamenlijke werk zou kunnen worden ontwikkeld in het kader van de alliantie voor het behoud van het tropisch regenwoud, dat in 2019 door Frankrijk met verschillende partners op gang is gebracht en waarbinnen Suriname zijn plaats zal innemen.

Macron zegt ervan overtuigd te zijn dat de bilaterale betrekkingen tussen Suriname en Frankrijk zich tijdens het bewind van president Santokhi zich zullen blijven ontwikkelen, wat de vriendschap tussen beide landen zal bevorderen.

VANDAAG