Menigte verzamelt zich bij De Olifant om president Santokhi te ontmoeten

President Santokhi en vicepresident Brunswijk hebben de menigte die zich in De Olifant had verzameld toegesproken. Foto: Suriname Herald

President Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk zijn gisteren opgewacht in het partijcentrum van de VHP, De Olifant. De stoet vertrok vanuit het Onafhankelijkheidsplein met soundtrucks en andere voertuigen en heeft verschillende buurten aangedaan. Eenieder die langs de weg stond werd vriendelijk begroet met een glimlach van het staatshoofd.

Bij De Olifant werd het aanwezige publiek toegesproken door zowel de eerste burger van het land als de vicepresident (vp). Vp Brunswijk zei dat Suriname geschiedenis heeft geschreven. “A volk ben krei fu verandering en a electoraat tek’ eng beslissing. Dat na a resultaat fu a verkiezing. Tide brada Santokhi na zijne excellentie. We begi alla sma fu gi a respeki na a brada disi wiens soort bevolkingsgroep,” zei de vp.

Hij noemde gisteren de dag van de verandering. “Het Surinaamse volk heeft het vertrouwen gegeven aan ons en we zullen het doen. Het land zal naar nog grotere hoogten worden gebracht.”

President Santokhi zei in zijn toespraak tot de aanwezigen dat de verkiezingen al voorbij zijn. “Het volk heeft gezegd na Chan nanga Ronnie mus’ regeer. Jullie hebben assembleeleden daar geplaatst en ressort- en districtsraden. Jullie hebben ministers, vicepresident en een president daar geplaatst,” somde hij op.

“We zullen dat nooit vergeten en we gaan altijd terugkomen om verantwoording af te leggen,” beloofde hij het publiek. De president zei verder: “A kondre d’e na bigi probleem, tijdens a verkiezingscampagne, un be taki w’o set’ en, w’o los en op en w’o set en. We gaan het samen doen, ook de met de andere partijen,” aldus Santokhi.

De eerste vergaderingen van de regering worden vandaag gehouden en het werk begint dan ook direct.

Simone Awanna

VANDAAG