Bouterse: “De deuren van de NDP blijven altijd open voor André”

Desi Bouterse in het programma Tussen de Regels. Beeld: Facebook

“Het is jammer wanneer zo iemand de partij verlaat,” zegt voormalig president Desi Bouterse tevens voorzitter van de NDP over het vertrek van André Misiekaba uit de partij. Hij vindt het een ‘sari tori’, omdat iedereen Misiekaba kent als een absolute topper in de partij. Tijdens het programma ‘Tussen de Regels’ geeft Bouterse aan, dat Misiekaba tot één van de toppers in de politiek van heel Suriname behoort.

Bouterse geeft aan dat de NDP hem juist nu nodig had. Volgens hem moet er een totale vernieuwing en verjonging komen binnen de partij. Er zal een algehele evaluatie komen binnen de partij, waarbij er per afdeling en per district geëvalueerd zal worden. Volgens de NDP-voorzitter zal gekeken worden naar de statuten om die aan te passen.

Er zal eveneens een congres georganiseerd moeten worden. Besluiten die genomen moeten worden zullen voorgelegd moeten worden aan het hoogste orgaan namelijk het Centraal Politiek Orgaan (CPO). Bouterse legt verder uit, dat wanneer zwaarwichtige besluiten genomen moeten worden, de mensen er toestemming voor moeten geven.

Er is veel werk dat verricht moet worden in de partij, zegt Bouterse. Echter merkt hij meteen op dat zestien zetels wel veel betekenen. Als er een goede reorganisatie plaatsvindt zit de partij gauw weer op 22 tot 23 zetels, meent de NDP-voorzitter. Om dit resultaat te kunnen bewerkstelligen moet er volgens hem keihard gewerkt worden en er zal verjonging moeten plaatsvinden.

Hij voegt er meteen aan toe dat het daarom nu juist pijnlijk is dat Misiekaba uit de partij is gestapt. “Hij wordt zeer gewaardeerd,” zegt Bouterse. Echter is hij van oordeel dat indien Misiekaba hetgeen zal doen ‘sa a ab’ ini ing ede’ zal hij veel respect van de gemeenschap verliezen.

De deuren van de NDP blijven altijd open voor André, zegt Bouterse. Alle partijen met een nationale inslag, die willen werken voor de kansarmen moeten een persoon als Misiekaba in hun team hebben. Bouterse gaf aan dat ook hij een ‘Messi’ in zijn team wilde hebben.

Het doet veel mensen pijn dat Misiekaba de partij heeft verlaten. Tegelijkertijd is de NDP-voorzitter van oordeel, dat men de mening van hem moet waarderen en geen enkele NDP’er het recht heeft om André Misiekaba te bekritiseren. Bouterse benadrukt dat er gewerkt zal moeten worden om de NDP weer in de startblokken te plaatsen.

VANDAAG