Bronto Somohardjo roept Brunswijk op te waken voor opportunisten en gold diggers

Bronto Somohardjo. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft vicepresident tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk opgeroepen, om zijn partij te beschermen tegen opportunisten en gold diggers. Verder vraagt hij aan de ABOP’ers om ervoor te zorgen dat de eenheid binnen de partij in stand wordt gehouden. Bovendien moet de ABOP leren uit de fouten die de Pertjajah Luhur (PL) heeft gemaakt.

De Biza-minister sprak gisteravond tijdens een meeting van de geel-zwarte partij, waar dank werd uitgebracht aan de achterban in verband met de stembusgang van 25 mei.

Hij vroeg om ervoor te waken dat anderen niet de gelegenheid krijgen om de partij kapot te slaan. “Door de opgebouwde eenheid is de ABOP in staat geweest om haar eigen cake te bakken,” zei de Biza-minister. Als de eenheid kapotgeslagen wordt, zal de partij tevreden moeten zijn met kruimels. Daarom waarschuwde Somohardjo om daarvoor te waken.

Volgens de Biza-topman is Brunswijk doctorandus in de politiek, terwijl zijn vader Paul Somohardjo professor is. Dat beide partijen deze mijlpaal hebben bereikt komt door de vooruitziende blik van beide partijvoorzitters, beweert Somohardjo. Als de partijen niet hadden samengewerkt, zou de ABOP maar zeven zetels in de wacht slepen terwijl de PL geen zetel zou behalen. Dat zou betekenen dat de vicepresident en de parlementsvoorzitter misschien niet uit de ABOP-gelederen zouden komen.

Eenheid kapotgeslagen
Hij gaf te kennen dat het de vorige regering gelukt is om naast het leeghalen van de staatskas ook de eenheid onder te Javanen kapot te slaan. Zij heeft anderen zover gekregen om verraad te plegen, waardoor er geen eenheid meer is onder deze groep. Dankzij de ABOP zit de PL nu in de regering. Somohardjo zei verder dat de PL tot op dit moment tevreden is met de behandeling die de ABOP aan haar geeft. Volgens hem rust er een zware taak op zijn schouders als Biza-minister.

Hij merkte op dat hij met de wil van de Almachtige een goede job zal doen en ook niet zal teleurstellen. Brunswijk gaf te kennen dat de jarenlange vriendschap tussen de ABOP en de PL ook na 2025 door zal gaan. De ABOP zal zich houden aan zijn jawoord en zeker haar beste beentje voortzetten om de vriendschap tussen beide partijen te laten bloeien.

VANDAAG