Santokhi en gevolg laten zich testen op COVID-19

President Chan Santokhi. Beeld: DNA

President Chan Santokhi en de delegatie die een bezoek heeft gebracht aan Guyana, zijn getest op het coronavirus. Uit het westerbuurland is officieel bericht binnengekomen, dat de minister van Buitenlandse Zaken en Buitenlandse handel, Hugh Todd, positief getest is op het COVID-19-virus.

Het staatshoofd en de delegatie hebben zich zowel tijdens als na hun bezoek aan Guyana steeds gehouden aan de COVID-19-regels. Uit voorzorg is er echter reeds contact geweest met de medische dienst. De testprocedure is al ingezet. In afwachting op de resultaten, worden de nodige protocollen nog steeds in acht genomen.

Volgens de Communicatiedienst Suriname (CDS) is de fysieke gezondheidstoestand van zowel het staatshoofd, first lady Melissa Santokhi-Seenachery als minister Albert Ramdin van Buitenlandse zaken, Internationale Business en Internationale samenwerking uitstekend is. Zij vertonen geen symptomen van besmetting.

De regering maakt van dit moment gebruik om de samenleving weer eens erop te attenderen, dat het COVID-19-virus een reëel en aanwezig gevaar vormt. De enige manier om zich te vrijwaren van besmetting is het in acht nemen van alle gestelde COVID-19-regels.

Op de samenleving wordt een beroep gedaan om de handen regelmatig te wassen, de 1,5 meter afstand in acht te nemen en mond- en neusbescherming overal waar nodig op te hebben.

VANDAAG