Viren Ajodhia: “Er is geen werkelijke intentie om EBS te redden”

Viren Ajodhia. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Viren Ajodhia die namens de VHP zitting had in de huidige Raad van Commissarissen (RvC) van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS), heeft zich teruggetrokken. Op zijn Facebookpagina heeft hij aan de EBS’ers laten weten geen deel meer te willen zijn van de RvC.

Hij geeft aan dat hij weet dat veel EBS’ers enorm teleurgesteld zijn met de recente ontwikkelingen met betrekking tot de benoeming van de RvC-leden. Door de huidige president-commissaris, Andy Rusland, te behouden wordt een signaal gegeven dat er geen werkelijke intentie is om EBS te gaan redden, maar juist om door te gaan met het roven en stelen. Ajodhia geeft aan dat hij hier geen onderdeel van kan zijn.

Zijn naam staat nu op een lijst Rusland als president-commissaris, waar Ajodhia principieel geen deel van kan zijn. Hij zal op andere manieren proberen een bijdrage te leveren aan Suriname en EBS, een bedrijf dat hem dichtbij het hart ligt. “Geeft u de hoop niet op,” aldus Ajodhia.

Rusland is op voordracht van de ABOP benoemd tot president-commissaris van het energiebedrijf. Hij was namens de NDP in 2017 al president-commissaris van het bedrijf. Rusland was ook minister van Financiën en daarna minister van Transport, Communicatie en Toerisme in de regering-Bouterse.

De overige leden van de RvC zijn: Leo Brunswijk (ABOP), Ruth Deira (VHP) en Kenneth Profijt (namens de vakbond). De NPS heeft haar structuren voor morgenmiddag opgeroepen voor een spoedvergadering om de huidige politieke situatie te bespreken.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG