Verkopers Openbare Markt Lelydorp hanteren roulatiesysteem met COVID-19

Dc Wanica-Zuidoost heeft gesproken met woordvoerders van de Openbare Markt Lelydorp. Foto: BIC Wanica-Zuidoost
Print Friendly, PDF & Email

Bij de Openbare Markt Lelydorp wordt een roulatiesysteem onder de standhouders gehanteerd om zo hun koopwaar aan de man te brengen. Districtscommissaris (dc) Mohamed Shafiek Goelaman van Wanica-Zuidoost heeft eerder deze week op het commissariaat de woordvoerders van deze markt gesproken over de gewijzigde openingstijden in verband met COVID-19.

Na communicatie tussen de partijen is besloten om de komende twee weken de markt toch vijf dagen open te stellen en wel van 08.00 uur tot en met 13.00 uur. Er is ook aangegeven dat via een roulatiesysteem de standhouders hun waar mogen verkopen. Het is een voorlopig besluit om ondanks de COVID-19-situatie personen in de gelegenheid te stellen hun groenten, vis, vlees en fruit te verkopen.

Deze maatregel is bedoeld om de massa van klanten te beperken en verspreiding van COVID-19 te minimaliseren. De buitenunits blijven vooralsnog open vanwege de geringe toeloop van klanten. De dc heeft in de afgelopen week ook een kennismakingsgesprek gehad met de bestuursleden van Pasar Lely en Srananman Wojo. Na de kennismaking is gesproken over de huidige stand van zaken en een tussentijdse oplossing voor de komende twee weken.

Het bestuur van Pasar Lely is gevraagd om een namenlijst samen te stellen. Verder is het vergunningsbeleid ten aanzien van de voedselveiligheid aangekaart. De dc stelde voor om voorlopig het terrein van TCT Lelydorp te gebruiken en het eventueel tot een drive-thru-systeem te improviseren.

Met Srananman Wojo is afgesproken dat de social distance in acht wordt genomen en gehanteerd. Verder is aangegeven dat er eventueel een temperatuurmeter wordt aangeschaft en een persoon erop toeziet, dat de handen van cliënten worden gedesinfecteerd. De bestuursdienst wordt te allen tijde ingezet om erop toe te zien dat men zich houdt aan de COVID-19-protocollen.

VANDAAG