Ministerie Openbare Werken onderzoekt status overtollige ambtenaren

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

Het ministerie van Openbare Werken (OW) krijgt dagelijks ambtenaren over de vloer, die maandenlang niet zijn uitbetaald ondanks ze in dienst zijn genomen. Het gaat om personen die vóór de verkiezingen met een baan blij zijn gemaakt, terwijl een aantal van hun geen stukken in handen heeft. Er zijn weer anderen die wel een beschikking hebben, maar hun dienstbetrekking is onduidelijk, zegt OW-minister Riad Nurmohamed in gesprek met Suriname Herald.

Volgens de bewindsman gaat het om meer dan honderd ambtenaren, waarvan hun status niet duidelijk is. Sommige personen zijn tussen drie en 8,5 maanden in dienst, maar nooit uitbetaald. Ook de status van hun dienstbetrekking op het departement is onduidelijk, stelt Nurmohamed.

Deze groep ambtenaren is door het ministerie de wacht aangezegd, totdat er duidelijkheid is over hun aantrekking. Het gaat om mensen die in de afgelopen maanden tot voor de regeringsoverdracht zijn aangetrokken door de vorige regering. Nurmohamed legt verder uit, dat het grootste deel van deze personen niet volgens de normale procedure is binnengehaald. “Het gaat om een berm besluit en dat zullen wij zeker onderzoeken."

De OW-bewindsman durft te zeggen dat de aantrekking van deze personen niet legaal heeft plaatsgevonden. “Als blijkt dat deze mensen volgens de juiste wijze naar binnen zijn gehaald, zullen zij zeker goed ingezet worden,” beweert de OW-topman.

De minister merkt verder op, dat hij de mensen niet voor de gek wil houden door hun te laten werken terwijl er geen middelen op de begroting zijn om ze uit te betalen. Aan hun is voorgehouden om voorlopig iets anders te doen, totdat zaken duidelijk zijn.

Via sociale media worden de zogenaamde gedupeerde ambtenaren opgeroepen om zich op bepaalde dagen aan te melden in Ocer met hun nodige stukken. Ook de bond bij Openbaar Groen heeft personen opgeroepen. Ex-president Desi Bouterse heeft eerder laten weten, dat de partij deze gedupeerde ambtenaren juridisch zal bijstaan in het onrecht dat hen wordt aangedaan.

VANDAAG