Ontevreden ambtenaren Coronie barricaderen weg

Actievoerders hebben de Oostwestverbinding gebarricadeerd. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Een groep ontevreden ambtenaren in het district Coronie heeft vanmorgen de Oostwestverbinding nabij Totness gebarricadeerd. De ambtenaren zijn boos, omdat zij al zes tot acht maanden in overheidsdienst zijn maar nog nooit zijn uitbetaald.

De burgervader van Coronie, Maikel Winter, om reactie gevraagd zegt de standpunten van de actievoerders te begrijpen. Echter is dit geen Coroniaans probleem, maar een landelijk probleem. De mannen zijn door de lokale autoriteiten gevraagd om de barricades te verwijderen wat ook is gebeurd.

In een onderhoud met de actievoerders heeft de districtscommissaris (dc) wat ruimte gevraagd om te zoeken naar een oplossing. De dc heeft beloofd dit op tafel te zullen leggen bij de desbetreffende ministeries namelijk Regionale Ontwikkeling en Sport, Landbouw, Veeteelt en Visserij en Openbare Werken.

Het gaat om een groep van tussen de 50 en 75 personen. Door deze actie is het verkeer van en naar Paramaribo voor enige tijd gestremd. NDP-assembleelid Remie Tarnadi om een reactie gevraagd bevestigt de actie van de mannen. Echter is onduidelijk waarom deze mannen geen geld krijgen. Het gaat om personen die hun beschikking hebben. De actie is op verzoek van de dc afgeblazen.

VANDAAG