VHP wil nationale verbroederingsdag

Jagernath Lachmon stond bekend om zijn verbroederingspolitiek
Print Friendly, PDF & Email

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft president Chan Santokhi vandaag middels een verzoekschrift gevraagd om 21 september, de geboortedag van de legendarische leider Jagernath Lachmon, te verheffen tot “Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid”. Deze dag hoeft niet gelijkgesteld te worden met de zondag. De Internationale Dag van de Vrede valt toevallig ook op 21 september.

De VHP heeft op 21 september 2019 in het Lalla Rookh-complex de Nationale Conferentie ‘Nationale verbroedering: kansen en uitdagingen’ gehouden. Op deze conferentie zijn inleidingen verzorgd door een brede vertegenwoordiging van de Surinaamse gemeenschap. Verbroedering heeft zijn nut gehad in het verleden, het is tegelijk vooral essentieel voor een goede toekomst van ons geliefd land Suriname, schrijft de VHP in een persbericht.

De praktische invulling van verbroedering heeft volgens de VHP de meest stabiele perioden in de Surinaamse ontwikkeling opgeleverd. Het begrip verbroedering is verbonden met waarden als harmonie, integratie, eerbied voor mensenrechten, openbaarheid van bestuur en betrouwbaarheid. Verbroedering is een praktisch, religieus en spiritueel begrip, waarbij een samenleving gebouwd wordt op liefde, begrip en vertrouwen. Het is noodzakelijk om te blijven bouwen aan verbroedering en eenheid, meent de partij.

Door het instellen van 21 september tot de “Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid”, wil de VHP, de verbroederingspolitiek en de nalatenschap van wijlen Mr. Jagernath Lachmon, verduurzamen. Het gaat hierbij ook om de overtuiging dat verbroedering en verbondenheid met elkaar, de enige weg is voor Suriname als een multi-etnische en culturele samenleving, om in eenheid voort te gaan.

VANDAAG