Ministers Volksgezondheid en TCT maken werkafspraken met leiding NV Luchthavenbeheer

Minister Amar Ramadhin en collega Albert Jubithana samen met de directeur van NV Luchthavenbeheer Vijay Chotkan. Foto: Ministerie Volksgezondheid
Print Friendly, PDF & Email

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft op uitnodiging van collega-minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) gisteren een oriëntatiebezoek gebracht aan de Johan Adolf Pengelluchthaven. Van de leiding van NV Luchthavenbeheer kregen de ministers een rondleiding in het kader van veilig werken op de luchthaven en een mogelijke langzame opstart en of normalisatie van de werkzaamheden.

De functionarissen hebben de diverse hallen, waaronder de aankomsthal en de vertrekhal bezocht. De delegatie is ook deelgenoot geweest van het proces van arriveren en vertrekken. Er is kort gesproken met de afdeling Port Health. Ook is gekeken naar de diverse inspanningen, die zijn gepleegd door NV Luchthavenbeheer met het implementeren van haar eigen bedrijfsprotocollen.

De ministers constateerden een goede progressie en hebben van de gelegenheid gebruikgemaakt om werkafspraken te maken met de leiding van NV Luchthavenbeheer. Volgens de beleidsmakers zullen hier en daar nog enkele zaken voorbereid moeten worden.

Er is vanuit beide ministeries logistieke en technische hulp aangeboden aan NV Luchthavenbeheer. Bovendien zijn er ook adviezen gegeven met betrekking tot de medische preventie, medische controle, het proces van inchecken en aankomst.

VANDAAG