Gecrasht vliegtuig in Guyana had 385 kg coke aan boord

Guyanese politie onderschept 385 kilo coke in vliegtuig. Volgens de piloten was de bestemming Suriname

De Guyanese politie heeft vanmorgen onthuld dat de grote pakketten cocaïne die zijn gevonden in een neergestort klein vliegtuig bij Issanno 385 kilo wegen. Het vliegtuig werd gisteren gevonden vlakbij de landingsbaan van de plaats Issanno met de cocaïne en een lijk erin. Rechercheurs van de politie hebben de identiteit van de dode man nog niet kunnen achterhalen.

Drie andere mannen die in hetzelfde Issanno-gebied werden vastgehouden nadat ze op een ander klein vliegtuig waren geland, blijven in hechtenis. Een van de drie mannen zou de piloot zijn geweest van het neergestorte vliegtuig dat werd gevonden met de cocaïne en het dode lichaam. Hij was de enige met verwondingen die verband hielden met een ongeval.

Onderzoekers denken dat de drie mannen probeerden de lading van het neergestorte vliegtuig te verplaatsen toen ze werden gepakt in Issanno.

Twee van de drie mannen hebben de Braziliaanse nationaliteit, terwijl de andere man een Venezolaan is. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de politie, de Guyana Defense Force en de Customs Anti Narcotics Unit van Guyana.

Gisteren beweerden de mannen tegenover de Guyanese politie dat ze met een ander vliegtuig naar Suriname gingen toen dat vliegtuig mechanische problemen kreeg. Ze wekten daarmee de indruk dat de bestemming Suriname zou zijn, maar dit is echter niet bevestigd door de Guyanese autoriteiten.

VANDAAG