Medewerkers brillenzaak opgesloten voor diefstal

Twee vaste medewerkers en een tijdelijke kracht van een brillenzaak zijn opgesloten voor diefstal. Op vrijdag 4 september is door een directielid van de brillenzaak aangifte gedaan van diefstal van 26 zonnebrillen ter waarde van een groot geldbedrag in Surinaamse dollar. De brillen zijn uit het magazijn van de brillenzaak gestolen.

Na onderzoek is gebleken dat het een “inside job” was. Op zondag 13 september is de 19-jarige tijdelijke medewerker (vakantiejob) Jamiro K. aangehouden. Hij was in het magazijn werkzaam. Jamiro verklaarde niet betrokken te zijn geweest bij de diefstal. Hij gaf aan dat de 29-jarige Rayen K. de brillen gestolen had. Rayen K. is als vaste medewerker verbonden aan de brillenzaak.

Op maandag 14 september is Rayen K. aangehouden. Hij verklaarde dat hij de brillen had gekocht bij een andere vaste medewerker in deze de 30-jarige Narishkoemar P. Narishkoemar is aangehouden en bij hem zijn aangetroffen en in beslag genomen dertien zonnebrillen en 26 brilmonturen.

Hangende het verdere onderzoek zijn alle drie verdachten na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

VANDAAG