Protocol officers vergroten kennis tijdens online cursus

Sushma Swaraj Institute for Foreign Service. Foto: Facebook

Achttien protocol officers van zowel de Kabinetten van de President en Vicepresident en die op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en De Nationale Assemblee vergroten hun kennis tijdens een training. Deze online cursus is onder auspiciën van het Sushma Swaraj Institute for Foreign Service (SSIFS) uit India.

In zijn inaugurele rede heeft minister Albert Ramdin waardering uitgesproken aan het adres van de SSIFS en is tevens stil blijven staan bij de rijke diplomatieke ervaring en cultuur van India, die een significante bijdrage zal kunnen leveren aan de capaciteitsopbouw van Suriname op het gebied van protocol en diplomatie.

Minister Ramdin benadrukte tevens het grote belang van protocol functionarissen bij de uitvoering van het buitenlands beleid. Zij zijn net als elk ander onderdeel van het buitenlands apparaat, van eminent belang bij het aangaan, onderhouden en versterken van vriendschappelijke en functionele relaties tussen ons land en andere mogendheden.

De residerende ambassadeur van India, Mahender Singh Kanyal, heeft kort verwezen naar een Memorandum of Understanding (MOU), die in 2018 is ondertekend aan de basis ligt voor de samenwerking tussen beide ministeries van Buitenlandse Zaken.

De training die op 14 september is gestart wordt op 25 september afgesloten met de uitreiking van een certificaat.

VANDAAG