Surinaams Rode Kruis deelt plannen met vicepresident Brunswijk

Print Friendly, PDF & Email

Een afvaardiging van het bestuur van het Surinaams Rode Kruis (SRK) bestaande uit voorzitter Melvin Tjon Sie Fat, legal advisor Sardhanand Panchoe en directeur Glenn Wijngaarde heeft de werkzaamheden en plannen van de organisatie gedeeld met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. De vp wil optimaal contact met het SRK, schrijft het directoraat Volkscommunicatie.

Een van de punten die onder meer aan de orde kwam is het maken van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), tot een nationale organisatie. Het Rode Kruis vindt dat het NCCR niet alleen een militaire aangelegenheid moet zijn. Voorgesteld is dat het NCCR valt onder het Kabinet van de President of van de Vicepresident.

Om de burgers een betere bescherming te bieden is het volgens Rode Kruis belangrijk dat enkele protocollen en verdragen geratificeerd worden door Suriname. Panchoe zei dat de protocollen en verdragen opgestuurd zullen worden naar de vp voor inzage.

Hij zei verder dat het buitenland bereid is ook een bijdrage te leveren aan het helpen ratificeren van de verdragen. Verder wil de stichting onder andere humanitaire- en veiligheidstrainingen verzorgen aan overheidspersoneel.

Vp Brunswijk weet dat het Rode Kruis een belangrijke rol heeft vervuld tijdens calamiteiten en dat deze organisatie van enorm belang is. Volgens de vp moet de herinrichting van het NCCR nader bekeken worden. Over de toetreding en het ratificeren van de protocollen zal er met de president en de assembleevoorzitter gesproken moeten worden.

VANDAAG