Landsdienaren gaan voor 75 procent loonsverhoging; acties niet uitgesloten

CLO-voorzitter Ronald Hooghart tijdens de spoedvergadering. Foto: Suriname Herald

Landsdienaren aangesloten bij de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hebben gisteren tijdens een spoed assemblee aangegeven, nu te gaan voor 75 procent loonsverhoging. Dit heeft te maken met het onmiddellijk inlopen van de achterstallige twk. Volgens CLO-voorzitter Ronald Hooghart wordt steeds door de regering aangegeven, dat er geen geld is maar de mensen worden dagelijks geconfronteerd met allerlei verhogingen.

Tijdens de assemblee hebben de leden ook opgemerkt dat de situatie binnen de CLO voor hun verwarrend is. Er is binnen de vakorganisatie ook een andere groep, die zich uitgeeft als CLO. Zaken van de mensen worden hierdoor niet gerealiseerd en blijven op de achtergrond.

Naar aanleiding hiervan hebben de leden gevraagd om de leden die uit het bestuur zijn gestapt direct te royeren middels een agendawijziging. Er werd ook een motie ingediend. De acht leden waaronder Michael Miskin, Jan Aviankoi, Glenn Swamipersad, Rudolgo Palmtak en nog vier anderen zijn uit bestuur gezet.

Hooghart heeft vorig weekend wederom gesprekken gevoerd met de regering over kwesties betreffende de situatie van de landsdienaren. Daarom is er een bijeenkomst belegd om de leden te informeren over de stand van zaken.

“De mensen staan nu op het punt om in actie te gaan, maar ik ga maandag nog een brief sturen naar de regering met de werknemers hun bezorgdheid en dan zien we verder hoe dit verder uitpakt. We willen spoedoverleg met de regering over de punten die zijn aangehaald tijdens de vergadering vandaag,” zei Hooghart.

Het ziekenhuispersoneel dat goed vertegenwoordigd was tijdens de assemblee heeft zijn wensenpakket voorgelezen. De CLO telt ongeveer tachtig bonden en volgens Hooghart is geen van de bonden uit de CLO gestapt.

Simone Awanna

VANDAAG