Schoonmaaksters MinOWC worden getraind in tegengaan COVID-19

Interieurverzorgsters volgen training in het tegengaan van COVID-19. Foto: CDS

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) is in samenwerking met de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) een trainingsprogramma gestart voor schoonmaaksters. Dit in verband met de huidige COVID-19-pandemie. De PAHO vindt het belangrijk dat informatie gebracht wordt naar het volk om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

Het verzorgingspersoneel, vooral degenen die op scholen ingedeeld zijn, werd bijgeschoold hoe de extra reiniging te doen. De cursisten kregen eerst de algemene informatie over COVID-19. Er werd extra aandacht besteed aan de besmetting vooral via oppervlakten.

Het verschil tussen reinigingsmiddelen en desinfectiemiddelen is breedvoerig uitgelegd. De technieken voor effectief handen wassen moest door de cursisten worden voorgedaan.

De juiste handelingen voor de schoonmaak van eventuele COVID-19-besmette ruimten werden ook behandeld. Er is ook aandacht besteed aan het aan- en uitdoen van Personal Protective Equipment (PPE).

Vooralsnog zijn alleen de interieurverzorgsters van het district Paramaribo aan de beurt. De bedoeling is om in de nabije toekomst ook zo’n training te verzorgen voor interieurverzorgsters uit de andere districten.

VANDAAG